WordPress E-ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

yazan kişi NestaCloud

WordPress E-ticaret Sitesi Nasıl Kurulur? Dünyanın en çok tercih edilen teknolojik altyapılarından biri olarak gösterilen WordPress, küresel anlamda bünyesinde milyarlarca internet sitesini de barındırmaktadır. Bu noktada WordPress’in internetteki kullanım oranına baktığımızda karışımıza yüzde 55 gibi ciddi bir rakam da çıkmaktadır. WordPress’in bu kadar fazla kullanılmasında güvenli altyapı sistemi ve ücretsiz işlemler gösterilmektedir.

Farklı eklentilere sahip olan WordPress site altyapısı, geçtiğimiz yıllarda kullanıcıların kendileri için bir e-ticaret sitesi kurabilmelerini de mümkün hale getirmiştir. Bu kapsamda internet kullanımının yaklaşık yüzde 55’ten fazlasını sadece WordPress altyapısı ile karşılandığı da söylenebilmektedir. Özellikle blog sitelerinin yanı sıra WordPress üzerinden açılan e-ticaret siteleri de oldukça yaygın bir hal almıştır.

WooCommerce Altyapısı ile E-Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

WordPress altyapısına sahip birçok blog sitesi kurulabiliyorken bunlar arasında e-ticaret siteleri de büyük bir öneme sahiptir. Bu noktada e-ticaret siteleri için tercih edilen WooCommerce eklentisi, WordPress’e ait en önemli özelliklerden biri olarak gösterilebilmektedir. Temelde WooCommerce eklentisi ile sitenin adeta online bir alışveriş sitesi haline gelmesi de mümkün kılınmaktadır.

WooCommerce eklentisini sitenize entegre edebilmek için ‘’Eklentiler’’ kısmından ‘’ WooCommerce’’ altyapısını bularak indirmeye başlıyoruz. İndirdiğimiz WooCommerce eklentisinin gerekli ayarlamalarını yaptıktan sonra satışlarınıza başlayarak işlem yapmak istediğiniz para çekme özelliği ile kar elde etmeye başlayabilirsiniz.

WordPress WooCommerce Eklentisine Ürün Nasıl Eklenir?

WordPress WooCommerce eklentisini indirdikten sonra satışlara başlamak için ürün ekleme işlemlerini de tamamlamak gerekmektedir. Bunun için eklenti üzerinden admin panel kısmına ulaşmak gerekiyor. Ardından ürün ekleme işlemlerini tamamlayabilmek için;

  • Açılan sayfadan ‘’Ürünler’’ başlığını seçiyoruz.
  • Alt bölümde yer alan sekmelerden ‘’Yeni Ürün Ekle’’ yazısına tıklıyoruz.
  • Gelen ekran üzerinde boşlukların istenildiği gibi doldurulması.

Bu noktadan sonra ürünün başlığı, açıklaması, görselleri, adet bilgisi, ağırlık bilgisi, satış fiyatının ne kadar olduğu rengi ve buna benzer satış özelliklerinin tümünün girilmesi gerekmektedir. Ardından WooCommerce sistemine girdiğiniz ürünler için uygun görselleri de yerleştirerek işlemi kaydedebilirsiniz.

WordPress WooCommerce Eklentisinin Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

WooCommerce eklentisi hem kullanıcılar hem de site sahipleri için birçok farklı avantajı bünyesinde barındırmaktadır. Bu nedenle günümüzde WooCommerce eklentisine sahip olan WordPress siteleri ile ticaret yapmak vazgeçilmez hale gelmiştir. WordPress altyapısında WooCommerce eklentisinin kullanılmasının belli başlı avantajları;

  • WooCommerce, site sahibi olmak isteyenler için tamamen ücretsiz şekilde sunulan bir eklentidir. Bu nedenle hiçbir ödeme veya ekstra ücret iletmeden WordPress güvencesiyle siteniz üzerinden satış yapmaya kolayca başlayabilirsiniz.
  • WordPress altyapısına sahip olan sitelerin sağladıkları en önemli avantajlar arasında site özelleştirme ve kişileştirme işlemlerinin oldukça basit olması yer almaktadır. Bu noktada WooCommerce eklentisiyle satıl yaptığınız sitenizi hem kendini hem de müşteri profilinize özel olarak dizayn edebilirsiniz.
  • WooCommerce eklentisi ile satış yaparken ekstra özellikler sahip olan hedef kitleyi analiz etmeye ve satışları arttırmaya yarayan ücretsiz tasarım ve işlevlere de kolayca erişim sağlayabilirsiniz.
  • WordPress WooCommerce aracılığıyla site analizi oldukça başarılı şekillerde ele alınabilmekte ve bu sayede e-ticaret anlamında kendinizi geliştirebilmeniz mümkün hale gelmektedir.

WordPress WooCommerce Altyapısı Hangi İşletmelerde Kullanılabilmektedir?

Günümüzde WordPress altyapısı üzerinden internet sitesi kuran herkes, WooCommerce eklentisinin hangi işletmeler için tercih edilebildiğini merak etmektedir. Bu noktada e-ticaret girişiminde bulunan herkes, WooCommerce ile ürünlerinin girişini ve ödeme sistemini platforma entegre ederek işlemlere kolayca başlayabilmektedir. Ayrıca WooCommer eklentisini kullanan başlıca işletmeler arasında;

  • Vakıf ve Dernekler Gibi Sivil Toplum Örgütleri
  • Hayır ve Yardım Amacıyla Kurulan Kurum ve Kuruluşlar
  • İnsani Yardım Temeliyle Hizmet Veren Kuruluşlar
  • Hak Temelli Olarak Satış Yapan Kurumlar
  • İnternet Üzerinden Satış Yapabilmeyi Hedefleyen Tüm İşletme ve Sektörler
  • Bireysel Ticari İşlemler
Wordpress E Ticaret Sitesi Nasil Kurulur Wordpress E-Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?
Wordpress E-Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

Related Posts