WordPress Etiketleri ve SEO Nasıl Yapılır?

yazan kişi NestaCloud

WordPress Etiketleri ve SEO Nasıl Yapılır? WordPress, kurulduğu yıldan beri kullanıcılara en kaliteli hizmetlerin verildiği platformları bünyesinde tutan ve şu anda küresel çapta internet sitelerinin yüzde 55’ini içerisine alan devasa bir altyapı sistemi olarak bilinmektedir. WordPress sisteminin geliştiricileri, platforma sürekli olarak yeni güncellemeler getirerek açık kaynak kodu istemeyen ve kolayca içeri üretilebilecek bir sistem haline getirmektedirler.

Bu noktada geçtiğimiz yıllarda WordPress bünyesinde dahil edilen ‘’Kategori ve Etiket Sistemleri’’ yazıların daha sistematik bir hal almalarını ve kullanıcıların istedikleri bilgilere erişim sağlayabilmelerini mümkün hale getirmiştir. Ayrıca SEO uzmanları, içeriklerde doğru etiket kullanımının SEO çalışması açısından da büyük bir öneme sahip olduğunu dile getirmektedirler.

Etiketler SEO Çalışmalarına Nasıl Bir Katkı Sağlar?

Son açıklanan bilgilere göre yazı içerisinde uygun etiketlerin kullanımı, SEO çalışmalarını olumlu yönde etkileyen kriterlerin başında gösterilmektedir. Bu noktada etiketlerin temel görevlerinin yazıyı bir sistem içerisine sokması ve kullanıcıya daha kaliteli bir şekilde sunulmasını sağlaması olduğu bilinmektedir. Bu durum, doğrudan olmasa da kullanıcıların siteden memnun kalmalarına ve platformda geçirdikleri sürenin artarak Google’ın sizi yukarı çıkarmasına yardımcı olmaktadır. Fakat etiket kullanımı hakkında mutlaka bilinmesi gereken kurallar vardır. Bunlar;

  • Etiket kullanımı, tek başına SEO anlamında bir yeterlilik sağlayamamaktadır. Etiket kullanımında içeriği sistematik bir düzene sokarken diğer kriterlerin de mutlaka gerçekleştirilmesi şarttır.
  • Çok fazla etiket yazılması, tıklamaların fazla olacağı anlamında gelmemektedir. İçerikleriniz için en uygun ve tıklama oranı yüksek olan başlıkların tercih edilmesi, her zaman trafik çekme potansiyelini katlayacaktır.
  • Etiketlerin hiçbir işe yaramadığı SEO konusunda asla söylenmemesi gereken cümlelerden biridir. Etiketlerin doğru ve eksiksiz kullanımında Google sıralamasında yükselmek içten bile olmayacaktır.

WordPress Etiketlerini SEO Açısından Etkin Şekilde Kullanabilmenin Yolları Nelerdir?

Her ne kadar kategoriler çok daha net tanımlamalar oldukları için genellikle doğru alanlarda kullanılıyor olsalar da WordPress etiketleri için aynı şey geçerli değildir. Etiketler, genellikle yanlış kullanılmaya yatkın ifadeler olarak bilinirler. Bu noktada WordPress SEO ve etiket kullanımı adına mutlaka dikkat etmeniz gereken bazı ipuçları yer almaktadır. Bunlar;

  • Etiket tercihi sırasında yazının konusundan daha geniş kapsama sahip etiketler seçilse de mutlaka yazıyla alakalı etiketlerin içerikte geçirilmesi gerekmektedir. Örneğin kendi geliştirdiğiniz bir elektronik alet için akıllı robot etiketinin yanı sıra elektrikli aletler tanımını da mutlaka kullanmalısınız.
  • Aşırı etiket kullanımı, SEO anlamında projenize hiçbir gelişme katmayacağı gibi sahtekarlık nedeniyle sizi Google’ın üçüncü veya dördüncü sayfalarına dahi atacaktır. Bu nedenle çok fazla ve konuyla ilgili olmayan etiket kullanımlarından mutlaka kaçınmakta yarar var.
  • Etiketlerin uzun olması da SEO anlamında sitenize hiçbir noktada yardımcı olmayacak konuların başında yer almaktadır. Uzmanlar, kullanılacak etiketlerin 2 – 3 kelimeyi kesinlikle geçmemesi konusunda uyarılarda bulunmaya devam ediyorlar.
  • Aynı etiketlerin tekrar tekrar kullanımı, Google botları tarafından spam olarak algılanacak ve sitenizin daha düşük sıralamalara sahip olmasına neden olacaktır.
  • Etiketleri belirlemek konusunda yeterli mesaiyi harcadığınızdan ve her birini düzenli şekilde girdiğinizden emin olun. Bu sayede SEO adına önemli bir ilerleme kaydetmiş olabilirsiniz.
  • Doğru etiket kullanımı, WordPress SEO adına dikkat edilmesi gereken konuların başında yer almaktadır. Bu nedenle her daim içeriğinize en uygun etiketi kullandığınızdan
Wordpress Etiketleri Ve Seo Nasil Yapilir Wordpress Etiketleri Ve Seo Nasıl Yapılır?
Wordpress Etiketleri Ve Seo Nasıl Yapılır?

Related Posts