WordPress 6.0 Nedir? WordPress 6.0 İle Birlikte Gelen Özellikler

yazan kişi NestaCloud

WordPress 6.0 Nedir? WordPress 6.0 İle Birlikte Gelen Özellikler Basit bir arayüz ile 2003 yılında kullanıcılara sunulan WordPress kendini zaman içinde geliştirmeye devam ediyor. Zengin özelliklerle sunulan yeni güncellemelerde her zaman site ve içerik oluşturma deneyiminin yüksek seviyeye çıkması amaçlanıyor. Bu kapsamda WordPress 6.0 güncellemesi de geliştirmeleri ve farklı yenilikleri içeriyor.

WordPress 6.0 güncellemesine katkıda bulunanlar ve geliştiriciler genel kullanıcı deneyimini analiz ederek hata düzeltmeleri yapabilmektedir. Yalnızca bir sürümde yeni bloklar, stil teması varyasyonları, ek şablonlar, blok düzenleyici ve liste görünümü farklı ve yeni özellikler görülmektedir. Bu kapsamda WordPress 6.0 yaklaşık 100 yeni özelliği ile kullanıcılara sunulmuştur.

WordPress 6.0 Özellikleri Nelerdir?

WordPress 6.0 ile gelen özellikler arasında en dikkat çekici olanı daha iyi yazma deneyimidir. İçerik oluşturmak için harcanan zamanın en az seviyeye indirilmek istenmesi getirilen geliştirmenin temelini oluşturuyor.sayfaya öge eklenmesi ya da yazılacak içeriğin daha kolay oluşturulması kolaylaştıran sürüm blok boyunca kopyalama ve yapıştırma yapılmasına da izin veriyor.

  • Yeni tasarım araçları
  • Web yazı tipleri API’si
  • Geliştirilmiş bilgi mimarisi
  • Geliştirilmiş gezinti bloğu
  • Entegre desenler
  • Site düzenleyicisi için yeni bir Göz At modu
  • Geliştirilmiş şablon tarama ve oluşturma
Wordpress 6.0 Nedir Wordpress 6.0 Ile Birlikte Gelen Ozellikler Wordpress 6.0 Nedir? Wordpress 6.0 İle Birlikte Gelen Özellikler
Wordpress 6.0 Nedir? Wordpress 6.0 İle Birlikte Gelen Özellikler

Gibi özellikler de WordPress 6.0 ile gelen yeni özellikler arasında yer alıyor. Ayrıca stil değiştirme anlamında yapılan yenilikler de WordPress 6.0 kullanııclarını heyecanlandıran yenilikler arasında bulunuyor. Çeşitli yazı stili ve renk kombinasyonlarının tek bir metin üzerinde kolayca kullanılabilmesi verimlilik açısından son derece büyük bir kolaylık sağlamış. Ana temaya entegre edilmiş farklı türde alt temalar da stil değiştirmede yapılan yenilikler sayesinde kullanılabilir duruma gelmiştir.

WordPress 6.0 ile gelen bir diğer farklı özellik de blok kilitleme özelliği. Bu özellik sayesinde bir bloğun ileriye dönük olarak kilitlenmesi sağlanır. Bu şekilde blok hareket ettirilemez. Bu özelliğe sahip olan blokların üzerine gelindiğinde kilit olduğu uyarısı alınır. Bu durum yaptığı işlemin üzerinde değişiklik yapılmasını istemeyen kişiler için son derece kullanışlıdır. Ayrıca bu sayede şablon oluşturulurken ya da müşteriler ile çalışırken yapılan tasarımların korunması da sağlanmış olur.

Related Posts