Kullanıcıların Web Sitesinde Daha uzun Kalması İçin Neler Yapılabilir?

yazan kişi NestaCloud

Kullanıcıların Web Sitesinde Daha uzun Kalması İçin Neler Yapılabilir? Bir kullanıcının sitede geçirdiği ortalama süreyi arttırmak, web sitesinde yer alan SEO puanını da otomatik olarak arttırmak anlamına gelecektir. Bu noktada ziyaretçilerin düşük oturum süreleri, siteden hemen çıkma oranını arttırdığı için Google bu durumu anlamakta ve platformları daha geri plana atmaktadır. Bu nedenle her site yetkilisinin kullanıcıların oturum sürelerini yükseltecek fikirlere ihtiyaçları vardır.

Şimdilerde SEO adına düzenli olarak çalışmalar yapan birçok uzman, kullanıcıların sitelerde kalabilmesini yükseltecek yeni ipuçlarını gözler önüne serdiler. Bu ipuçlarıyla sitenizi çok daha yüksek noktalara çıkararak SEO puanınızı da önemli bir şekilde yükselteceksiniz.

Kullanıcıların Sitenizde Daha Fazla Gezmelerini İstiyorsanız Tasarımınızı Mutlaka Düzenlemeniz Gerekiyor!

Yapılan araştırmalarda bir internet kullanıcısının siteye giriş yaptığı anda o sitede kalıp kalmayacağına birkaç saniye içerisinde karar verdiği ortaya çıkmıştır. Bu noktada site sahiplerinin kullanıcıları sitede tutabilecek ve onları sitede kalmaya ikna edecek yalnızca birkaç saniyelik zamanları bulunmaktadır. Bu zaman aralığı için sade bir tasarım yapısı kullanmak, en iyisi olacaktır.

Sitenizin tasarımının net ve kargaşadan uzak olması, kullanıcıların aradıklarını daha kolay bulabilmelerine ve daha iyi bir deneyim yaşamalarına neden olmaktadır. Kullanıcıların karşılaştıkları ne kadar az şey varsa aradıkları soruna daha kolay uyum sağladıkları da bilinmektedir. Bu nedenle kullanıcıları sitenizde tutabilmek için tasarımı en sade hale getirmekte yarar var.

Sayfalarınızın Okunabilirliğini Arttırarak Kullanıcıları Sitede Tutun!

İnternet kullanıcıları, yıllardır yanlış yazı puntolarının kullanıldığı ve yazılan yazıların oldukça zor okunduğu web siteleri ile karşılaşmaktadırlar. Bu durum, yazıların tek bir cihazdan incelenebilmelerini de oldukça zor hale getirmektedir.

Bu nedenle yazı boyutlarının kullanıcılar açısından tam olarak okunaklı olmasının yanı sıra yazıların sayfa içerisinde kolay bulunabilir bir bölümde yer alması gerekmektedir. Ayrıca sitede bulunan yazıların büyük paragraflar halinde değil bölünmüş paragraflar halinde sunulması şarttır. Bu sayede kullanıcıların site bünyesindeki deneyimleri çok daha kaliteli bir hal alırken kişilerin sitede kalma süreleri çok daha uzun olabilmektedir.

Yüksek Kaliteli Görseller Her Kullanıcının İlgisini Çekebilmektedir!

Görseler, internet üzerinde kullanıcılara sunulan en cezbedici içerik biçimlerinden biri olarak gösterilmektedir. İnsanlar, metin okumayı sevmedikleri için metnin yanında en azından yüksek kaliteli görseller de görmek istemektedirler. Bu nedenle birçok prestijli site, platformun açılışı sırasında yüksek kaliteli görsellerden yararlanabilmektedir.

Bu sebeple sitelerde mümkün olduğunca görsellerin yer almasına ve sayfalarda yer alan paragraf yazılarının kaliteli görsellerle desteklenmesine özen göstermek gerekiyor. Bu sayede kullanıcıların daha fazla ilgisini çekerek oturum sürelerini arttırmayı ve rakiplerinizin önüne geçmeyi kolayca başarabilirsiniz. Fakat internetten sitenize görsel aktarırken mutlaka telif hakkı olmayan görselleri kullanmaya özen göstermenizde de yarar var.

Görsellerinizi Site İçerisinde Sıkıştırarak Daha Güzel Bir Şekil Verin!

Web sitesine görsel eklerken mutlaka optimize edilmeli ve boyutları küçültülmelidir. Yüksek kaliteli görüntüler, aynı zamanda yüksek piksellere de sahip demektir. Bu nedenle kaliteli görseller için boyut bakımından da önemli bir hacme sahip oldukları bilinmektedir. Bu noktada sitenizin hızı çok olumsuz etkilenecek ve her optimize edilmemiş görsel nedeniyle kullanıcılar platformda zor anlar yaşayacaklardır.

Bu nedenle kendinizin yapamadığı durumlarda WordPress altyapısından bir görsel optimize eklentisi indirerek görsellerinizi daha basit ve boyut olarak daha küçük şekilde ekleyebilirsiniz. Bu sayede kullanıcılar için daha hızlı bir site sağlayarak onların başka platformlara giriş yapmadan sizin sitenizde uzun süre geçirmelerini sağlayabilirsiniz.

Kullanicilarin Web Sitesinde Daha Uzun Kalmasi Icin Neler Yapilabilir Kullanıcıların Web Sitesinde Daha Uzun Kalması İçin Neler Yapılabilir?
Kullanıcıların Web Sitesinde Daha Uzun Kalması İçin Neler Yapılabilir?

Related Posts