Online İşletmeler İçin Müşteriyi Elde Tutma İpuçları

yazan kişi NestaCloud

Online İşletmeler İçin Müşteriyi Elde Tutma İpuçları: Şirketler, satış oranlarını arttırmanın yanı sıra müşteri kaybını önleyebilmek için sadık müşteri tabanını da güçlendirmeye yönelik hamleler yapabilmektedirler. Bu noktada her firmanın müşterileri için sağladıkları farklı elde tutma yöntemleri olsa da çoğu pazarlamacının bu noktada yanlış işlemler yaptıkları da bilinmektedir.

Şimdilerde uzmanlar, tüm pazarlama araçlarında geçerli kabul edilen online işletmeler için müşterileri elde tutmanın en önemli ipuçlarını açıkladılar. Bu taktiklerle müşterinizin işletmenizi çok seveceğinden ve platformunuza tekrardan giriş yapacaklarından emin olabilirsiniz. İşte, online işletmelerde müşterilerinizi elde tutabilmek için gerekli ipuçları.

Müşteri Yaşam Döngüsündeki Seviyenizi Belirleyerek Kullanıcıların Geri Dönmelerini Sağlayın!

Birçok uzmana göre müşteriyi elde tutmanın en önemli koşulları arasında sadakat üzerine kurulmuş bir müşteri deneyiminin oluşturulması gösterilmektedir. Müşteriler, güvenle ve sorunsuz bir şekilde hizmet aldıkları platformlara tekrar giriş yaparak işlemleri sürekli şekilde tekrarlayabilmektedirler. Bu nedenle müşteri yaşam döngüsünde seviyenizi belirleyerek geri dönüşleri mümkün hale getirebilirsiniz.

Bunun için platformunuza giriş yapan kullanıcıları yeni müşteri, aktif müşteri ve kayıp müşteri olarak mutlaka sıralanmalıdır. Daha sonra bu kullanıcılar için farklı şekillerde çalışmalar düzenlenerek kullanıcı alışkanlıklarını belirlemek gerekmektedir. Örneğin kayıp müşterilerin siteye neden uğramadıklarını belirleyerek onlar için geri dönüş stratejileri belirleyebilirsiniz. Aktif müşterileriniz içinse daha kaliteli hizmet verme konusunda farklı noktalarda geliştirmeleri mümkün hale getirebilirsiniz.

En Sadık Müşterilerinizi Her Zaman Memnun Etmeye Özen Gösterin!

İnteraktif alışveriş deneyimlerini araştıran birçok uzmanın edindikleri bilgilere göre e-ticaret platformları üzerinden yapılan satışların yüzde 60’ını müşterilerin en çok alışveriş yapan yüzde 25’lik kısmı yapmıştır. Bu nedenle her işletmenin yeni koleksiyonları önererek, ücretsiz bakiye sağlayarak veya henüz erişime açılmamış ürünleri sunarak VIP müşterilerini memnun etmeleri şarttır.

Örneğin sitede belirli bir düzeyde alışveriş yapan kullanıcıların memnuniyet düzeylerini arttırabilmek için ücretsiz kargo ve ücretsiz iade seçeneklerini VIP müşteri grupları için etkin hale getirebilirsiniz. Ayrıca özel gün bonusları ve fiziksel mağaza açılışlarınıza davet ederek size en çok para kazandıran müşterilerinizi elinizde tutmayı başarabilirsiniz.

Müşterilerinizin Sitenizde Geçirdikleri Vakit Üzerinde Deneyimlerini İyice Anlayın!

Kullanıcı datalarının kaydedilerek müşterilerin platformu kullanım alışkanlıkları, kendilerine özgü davranışları ve istekleri gibi birçok konu hakkında bilgi sahibi olarak onlara istedikleri her şeyi sağlayabilmek mümkündür. Bu noktada kullanıcılarla direkt olarak iletişime geçilemediğinden online olarak farklı yollara mutlaka başvurulması gerekmektedir.

Bu noktada müşteri memnuniyet araştırması yaparken genel bir kanıya varmak yerine müşterileri gruplara ayırarak her bir grubun kendi alışkanlığını izlemek çok daha kolay olacaktır. Bu sayede sadece belirli müşterilere değil kademeler halinde incelediğiniz tüm müşterilerinizi en kaliteli hizmeti sağlayarak onları elinizde tutmaya devam edebilirsiniz.

Müşteriye Güven Sağlayarak Yaptığınız İşi Kolayca Bütün!

Yıllardır değişmeye devam eden dijital pazarlama müşterilerinin istekleri ve arzuları, firmaların memnuniyet adına farklı önlemler almalarına da neden olmaktadır. Bu noktada fiziksel şirketlerde olduğu gibi müşterilere sağlanan güven skalası, online alışveriş işlemlerinin çok daha geniş bir kitleye yayılmasına ve müşteri sayısının artış göstermesine de yardımcı olacaktır. Bu nedenle kişiler, pazarlama adına sert ve vurdumduymaz tavırlar sergileyen pazarlamacılara değil kendilerine güven sağlayan yetkililere erişim sağlamaktadırlar.

Aktif müşterileriniz için sunduğunuz kargo ve indirim gibi uygulamalarda daha önceden alışveriş yapmış kişilerin yorumlarını sergileyerek tüm müşterileriniz için daha güvenilir bir platform oluşturabilirsiniz. Ayrıca müşteri geri dönüşü için kazandığınız güveni uzun süre devam ettirebileceğinizi ve bu sayede yeni müşteriler de kazanabileceğinizi belirtmekte yarar var.

Online Isletmeler Icin Musteriyi Elde Tutma Ipuclari Online İşletmeler İçin Müşteriyi Elde Tutma İpuçları
Online İşletmeler İçin Müşteriyi Elde Tutma İpuçları

Related Posts