Web Sitesi Nasıl Hızlandırılır? Web Site Hızlandırma Araçları Nelerdir?

yazan kişi NestaCloud

Web Sitesi Nasıl Hızlandırılır? Web Site Hızlandırma Araçları Nelerdir? Son yıllarda kullanıcı deneyimine özen göstermeyen siteleri bünyesinde barındırmamaya kararlı olan Google, herhangi bir ziyaretçinin platform bünyesinde ne kadar zaman geçirdiğine çok dikkat etmektedir. Günümüzde hızlı hayat akışı düşünüldüğü zaman kullanıcıların yavaş sitelerde beklemek istemedikleri ve yavaş açılan bir siteden anında çıktıkları bilinmektedir.

Bu noktada içerikleriniz ne kadar kaliteli ve bilgi verici olursa olsun eğer site hızınız yavaşsa Google’da ilk sıralarda yer almanız imkansız bir hal alacaktır. Bu nedenle Google’da yer bulabilmenizi ve kullanıcı deneyiminizi arttırabilmenin ilk yolları arasında site hızını sürekli kontrol etmek ve sağlanan verimi maksimuma çıkartmak yer almaktadır. Biz de sizler için web sitesi nasıl hızlandırılır konusuyla ilgili merak edilenleri derledik.

Doğru Hosting Seçimi Site Hızını Doğrudan Etkilemektedir!

Web sitelerinin adeta omurgası olarak nitelendirilen hosting, site hızı konusunda oldukça önemli unsurlardan biridir. Ucuz ve kaliteli hosting firmalarından hizmet almak, sadece hız konusunda değil kullanıcıların platformdan aldıkları verimi her konuda en aza indirmektedir. Bu nedenle hosting firmanızı seçerken SEO değerlerini mutlaka dikkat etmeniz gerekiyor.

Özellikle hosting şirketi tarafından size sunulan yüksek optimizasyon sürenin ne kadar olduğunu araştırarak mutlaka yüksek verim sağlayacağını bir platform üzerinden hizmet almaya çalışın. Aksi halde sunucu kaynaklı yaşanacak problemler, ziyaretçi sayısının otomatik olarak düşmesine neden olacaktır.

Site Kurulumunda Doğru Temayı Seçerek Rakiplerinizin Önüne Geçin!

Bir web sitesinin açılışı sırasında ne kadar hızlı açıldığı ve kullanıcıya nasıl bir performans sağladığı tamamen kullanılan temaya bağlı olarak gelişmektedir. İyi optimize edilen ve temiz kodlanan sitelerin daha hızlı bir deneyim sundukları bilinirken SEO açısından da önemli değerlerin elde edilmesine yardımcı olmaktadır. Bu nedenle site kurulumu sırasında mutlaka responsive bir tasarım tercih etmeye ve gereksiz CSS ve Javascript kodlarının yer almadığına dikkat etmekte yarar var.

HTTP İsteklerini Azaltmak Sitenizin Hızına Olumlu Etki Yapacak!

Geçtiğimiz günlerde internet üzerine uzman olan kişiler tarafından yapılan açıklamalarda bir web sitesinde yüklenme süresinin yüzde 80’lik bir kısmının farklı bölümlerin resim, görse, CCS komutları ve komut dosyası indirme işlemleri ile geçtiği ifade edilmiştir. Ortaya çıkan durumda özellikle yeni sitelerde yer alan HTTP isteklerinin internet sitelerinin açılışında önemli bir rol oynadığı kabul edilmektedir.

Web sitenizin analizi sırasında HTTP isteklerini de kontrol etmek istiyorsanız site içerisinde sağ tıklayarak ‘’İncele’’ ve ‘’Network’’ seçeneklerini açmanız gerekiyor. Daha sonra karşınıza HTTP isteğinin genel özelliklerini belirten name, size ve time gibi bilgiler gelecektir. İsteklerin sayısını azaltarak çok daha yüksek hızlarda çalışan bir platforma sahip olabilirsiniz.

Önbellek Etkinleştirme Sizi Rakiplerinizden Daha Üst Sıralara Çıkaracak!

İnternet ortamındaki bir ziyaretçi, herhangi bir platforma giriş yaptığında sayfada bulunan öğelerin geçici olarak bilgisayarının depolama alanında yer almasını sağlamaktadır. Ardından ilgili ziyaretçi sitedeki o sayfayı bir daha ziyaret ettiğinde dosyaların bir daha indirilmesine gerek almamaktadır.

 Bu nedenle ortaya çıkan cache (önbellek) sistemi, web sitesindeki tüm sayfaların ve dosyaların önbellekte tutulan küçültülmüş formları olarak bilinmektedir. Bu nedenle WordPress tabanlı sitelerde cache eklentilerini platforma entegre ederek sitenizi hızlandırma başlayabilirsiniz. Bunun için ‘’Wp Rocket’’ veya ‘’Fastest Cache’’ gibi son derece hızlı önbellek eklentilerini tercih edebileceğiniz gibi tamamen ücretsiz olan ‘’Litespeed Cache’’ eklentisini de indirebilirsiniz.

Görselleri Optimize Ederek Sitenizin Hızını Maksimuma Getirebilirsiniz!

Günümüzde tüm internet platformlarında ye alan görseller, site açılış hızını en fazla etkileyen öğeler arasında gösterilmektedirler. Fakat platformlardaki iyi optimize edilmeyen ve sıkıştırılmayan görseller, yüksek boyutlarıyla sunucunun yanıt hızını geciktirmesine, bu durumda sayfanın da geç açılmasına neden olmaktadır.

Bu nedenle web sitenizin hızını arttırmak istiyorsanız görsel boyutlarını mutlaka küçültmeniz şarttır. Bunun için WordPress kurulumunuzu gerçekleştirdikten sonra sitenizdeki görsellerinizi optimize edecek WP Smush, ShortPixel, EWWW Image Optimizer ve Imagify gibi pek çok eklentiyi tercih edebilirsiniz.

Web Sitesi Nasil Hizlandirilir Web Site Hizlandirma Araclari Nelerdir Web Sitesi Nasıl Hızlandırılır? Web Site Hızlandırma Araçları Nelerdir?
Web Sitesi Nasıl Hızlandırılır? Web Site Hızlandırma Araçları Nelerdir?

Related Posts