Freelance Çalışanlar için Üretkenlik Artırma İpuçları

yazan kişi NestaCloud

Freelance Çalışanlar için Üretkenlik Artırma İpuçları: Evden çalışarak geçinimi sağlayan kişiler için söylenen freelance terimi, şimdilerde en çok araştırılan konularında başında gelmektedir. Özellikle üretkenlik olarak sürekli kendilerini dinç tutmak zorunda olan bu kişiler, farklı yöntemlerle çalışma verimliliklerini sürekli arttırmaya çalışmaktadırlar.

Son aylarda yapılan araştırmalarda kişilerin evden yaptıkları işler için stres altında olmaları, kötü bir planlama yapmaları ve çalışma ortamlarının yetersiz olması, gün içerisinde verimin oldukça düşmesine de neden olabilmektedir. Biz de sizler için freelance olarak çalışan kişilerin gün içerisindeki verimliliklerini arttırabilecekleri ipuçlarını derledik.

Görevleri Planlayarak Sıraya Göre Yapmak Çok Önemlidir!

Verimli bir çalışma yapabilmek için uzmanlar tarafından görevlerin planlanmalarının çok önemli olduğu ifade edilmektedir. Bu durum, oyalanmaların ve stres durumunun ortadan kalkmasına ve daha kaliteli işlerin ortaya çıkmasına yardımcı olmaktadır. Özellikle gün başlamadan önce gün içerisinde yapılacakların planlanması, kişinin çalışma verimini oldukça önemli şekilde arttıracaktır.

Görevleri planlarken zaman planlaması yapmak da çok önemlidir. Özellikle zorlu işlerin en başa alınması ve daha sonra kolay işlere geçilmesi gerekmektedir. Bu sayede sabahın ilk saatlerinde algınız açıkken sizi daha fazla zorlayacak işleri halledebilirsiniz. Ayrıca uzmanlar, projeleri ve çalışma günlerini planlamanın yaratıcık kasları adı verilen ölçeği de yüksek oranda geliştirdiğini ifade ettiklerini belirtmekte yarar var.

Dikkatini Dağıtacak Öğeleri Ortamdan Kaldırarak Maksimum Verime Ulaş!

Görevleri planlamanın ardından dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de dikkat dağıtan öğelerin ortadan kaldırılmasını sağlamaktır. Çünkü son günlerde masamızda ve ofisimizde çalışırken dikkatimizi dağıtma potansiyeline sahip olan sayısız unsur bulunmaktadır. Özellikle çalışma verimini düşürerek başka şeyler düşünmeyi tetikleyen unsurlar için tam bir verim hırsızı oldukları söylenmektedir.

Bu nedenle çalışmaya başlamadan önce cezbedici ve dikkat çekici olduğunu düşündüğünüz tüm öğeleri masanızdan kaldırabilir ve işlerinize çok daha yoğun şekilde zaman ayırabilirsiniz. Eğer ofiste çalışıyorsanız arkadaşlarınızın telefonlarını sessize almalarını veya kapatmalarını da rica edebilirsiniz.

Düzenli Aralıklarla Mola Vererek Zihninizin Yenilenmesini ağlayabilirsiniz!

Çalışma psikolojisi üzerine çalışmalar yapan uzmanlar, freelance işler sırasında düzenli olarak mola vermenin stresi azalttığını ve bu sayede performansı yükselttiği ifade etmişlerdir. Bu durum hem ede çalışan kişiler hem de bir ofiste görevini icap eden yetkililer için aynı şekilde geçerli olmaktadır.

Ayrıca düzenli aralar vermek, yüksek bir konsantrasyon seviyesi oluşturmayı ve bu seviyenin yeterince korunmasını da mümkün hale getirmektedir. Bunun yanı sıra düzenli molalar verilmemesi halinde gün içerisindeki verimlilik düzeyinin sürekli olarak düşüş yaşayacağını belirtmekte yarar var.

Aynı Anda Birden Fazla Göreve Uğraşmak Zaman Kaybından Başka Bir Şey Değildir!

Görevleri planlayıp düzenli mola sürelerini de belirlemenin ardından tamamlanması gereken işlerle alakalı hangilerinin daha önce ele alınması gerektiğinin de ayarlanması şarttır. Bu noktada işleri çoklu bir şekilde ele almaya çalışmak, bilinenin aksine üretkenlik konusunda kişiye hiçbir şey katmazken performansın düşmesine, enerjinin kısa sürede tükenmesine ve hatta zihnin zarar görmesine de neden olabilmektedir.

Bu noktada görevlerimizi planlarken genellikle zor olan konulara öncelik vererek her işimizi sıraya sokmak ve her birini aynı anda ele almamaya çalışmak gerekmektedir. Bu sayede daha planlı ve programlı bir şekilde stresten arınmış bir şekilde işlerimizi hallederken birden çok işle uğraşmak yerine tek bir görevle meşgul olabilirsiniz.

İş Yeri Koşullarını Uygun Hale Getirerek Üretkenliğinizi En Yüksek Seviyeye Çıkartın!

Verimlilik anlamında en çok göz ardı edilen konular arasında iş yeri koşulları gelmektedir. Fakat uzmanlar, çalışılan yerin sağlanacak performans açısından çok önemli olunduğu ve özellikle çalışma ortamının 20 ila 24 derece civarında olması gerektiği söylenmektedir. Bunun yukarısı veya aşağısı olan alanlarda çalışmak konusunda verim sağlamak zorlanacaktır.

Bu koşullar, uzmanların evlerde ve ofislerde mutlaka ele alınması gerektiğini söyledikleri çalışma koşullarıdır. Kısacası çalışma alanlarınızın sessiz, güvenli, uygun sıcaklıkta ve dikkat dağıtan unsurlarla dolu olmadığına özen göstermek gerekmektedir. Bu sayede yaptığını iş için çok daha yüksek bir performans sergileyebilirsiniz.

Related Posts