En İyi WordPress Güvenlik Araçları Nelerdir?

yazan kişi NestaCloud

En İyi WordPress Güvenlik Araçları Nelerdir?

WordPress, küresel anlamda bu kadar popüler olmasını ücretsiz ve kolay kullanım ağına sahip olmasının yanı sıra birçok güvenlik eklentisini bünyesinde barındırmasına da mevcuttur. Özellikle WordPress blog sitelerini hem kullanıcı hem de site sahibi bazında oldukça güvenilir bir hale getiren eklentiler yer almaktadır. Bu yazılımların sayısı için 60.000 rakamından bahsedilmekte ve 40.000 kadarının da tamamen ücretsiz olduğu bilinmektedir.

WordPress kapsamında tercih edilen güvenlik eklentilerinin her biri için farklı özelliklerin yer aldığını ve birbirlerinin üzerine geçebilecek avantajlara sahip oldukları bilinmektedir. Her ne kadar yüzde 100 vazgeçilmez bir güvenlik aracının olmadığı bilinse de küresel anlamda en iyi WordPress güvenlik araçları da bilinmektedir. İşte, sitenizde mutlaka tercih etmeniz gereken o güvenlik araçlarına dair merak edilen tüm detaylar.

Jetpack

Jetpack, WordPress altyapısının en eski güvenlik araçları arasında gösterilen ve gelişmiş güvenlik, yedekleme, kolay analiz ve site geliştirme özelliklerini sunan bir eklentidir. Küresel anlamda 5 milyon WordPress kullanıcısının tercih ettiği Jetpack’in inanılmaz işlevleri sayesinde güvenlik anlamında tek başına yeterli olabileceği de söylenmektedir.

Avantajları;

  • Sizi yormadan yedeklemeleri otomatik olarak alır.
  • Güvenlik tehdidi saptandığında proaktif önlemlere yer verir.
  • Sitenizde oluşan sahte yorumları ve spam gönderileri engelleyerek kısa süre içerisinde temizler.
  • Her site sahibi tarafından mutlaka tercih edilmesi gereken Brute Force korumasını sağlar.
  • Yapılan site değişikliklerini özetleyen günlük benzeri bir sistemi de bünyesinde barındırmaktadır.

Wordfence Security

Küresel anlamda 3 milyondan fazla WordPress site sahibi tarafından tercih edilen Wordfence Security, platformlar için bir güvenlik duvarı açan ve kötü amaçlı yazılımların taranmasını sağlayan bir eklentidir. Site sahipleri tarafından en sevilen özelliği ise Google trafiklerinizi kontrol ederek gelen ziyaretçilerin gerçek kullanıcılar mı yoksa Google botumu olduğunu belirlemesidir.

Avantajları;

  • Wordfence Security, 44 bine yakın kötü amaçlı yazılımın kendilerini ve varyantlarını tarayarak platform sahiplerine güvenlik tehditleri konusunda uyarlarda bulunmaktadırlar.
  • Siteyi uç noktalarda güvenlik altına alabilmek için WordPress ile derin bir entegrasyona girmektedir.
  • İki faktörlü koruma sistemi sayesinde platformların birçok tehditten arındırılmasını mümkün kılmaktadır
  • Güçlü ve çözülemez kullanıcı şifreleri önererek kişilerin sürekli güvende kalmalarını sağlar.

İThemes Security

Daha önceleri WP Security olarak site sahiplerine hizmet verdiği bilinen iThemes Security, şu an da küresel anlamda bir milyondan fazla aktif kullanıcıya sahiptir. Birçok avantajı ücretsiz olarak sunan eklenti, SEO kriterlerine uyan platform yetkililerinin ilk tercihleri arasında gösterilmektedir.

Avantajlar;

  • Kötü amaçlı yazılım taramaları için zamanlanmış bir aktivite gerçekleştirilmesini mümkün kılar.
  • Tüm dosya ve veri tabanı sistemini güvenlik çemberine alarak yapılan saldırıları önceden tespit eder ve hemen engellenmesini sağlar.
  • Platformlarda yer alan tüm hesaplar için güçlü bir parola uygulayarak tamamen güvenli bir deneyim sağlar.

Malcare

Bulut tabanlı bir eklenti olduğu için günümüzde sıklıkla tercih edilen Malcar, web sitelerini güvenlik tehditlerinden korumanın yanı sıra hızını ve performansını da olumlu yönden etkilemektedir. Saldırıya uğrayan siteyi otomatik olarak koruyan Malcare, şimdilerde SEO uzmanları tarafından da kullanıcılara sürekli önerilmektedir.

Avantajları;

  • Kötü amaçlı yazılımların tespit edilmesine ve ortadan kaldırılmasında oldukça hızlı bir işlev göstermektedir. Bu sayede tespit edilen virüsleri en kısa sürede otomatik olarak ortadan kaldırır.
  • Bünyesinde 7/24 koruma sağlayan bir güvenlik duvarı barındırmaktadır.
  • Kötü amaçlı olarak işaretlenen tüm platformların IP adresini engeller.
  • Web siteleri için müşteri davranışlarını kontrol ederek kötü amaçlı eylemleri anında bildirir.
  • Site performansını olumsuz etkilememek adına kendi sunucusunda işlem yapmaktadır.

En Iyi Wordpress Guvenlik Araclari Nelerdir En İyi Wordpress Güvenlik Araçları Nelerdir?
En İyi Wordpress Güvenlik Araçları Nelerdir?

Related Posts