İnternet Sitesi Nasıl Kurulur?

yazan kişi NestaCloud

İnternet Sitesi Nasıl Kurulur? Kişisel ya da işletmeler için bir web sitesi kurulmak istendiğinde temelde bilinmesi gereken iki şey vardır. Bunlar domain ve hosting olarak karşımıza çıkar. Bir internet sitesinin teknik yapılara olarak değerlendirilen bu iki aşama sitenin adının belirlenmesi ve kaydedilen veriler ile sitenin kendinin barınacağı alanın seçilmesidir.

Alan Adı (Domain)

Domain yani alan adı internet sitesinin adı ve adresi olarak tanımlanır. Siteyi bulmaya çalışan kullanıcılar bu alan adını arama çubuğuna yazarak siteye erişim sağlarlar. Bireysel olarak internet sitesi açmak isteyen kişiler için alan adı seçimi çok önemli bir husus olmazken kurumsal ya da işletme için tasarlanacak web sitesinde alan adının şirket ya da işletme ile aynı olması son derece önemlidir.

Alan adı seçiminde dikkat edilecek bir nokta da .com/.net/.org gibi uzantı seçimidir. Uluslararası alanda erişim hedeflemeleri için otoriter bir uzantı seçmek çok önemli olacaktır.

Internet Sitesi Nasil Kurulur İnternet Sitesi Nasıl Kurulur?
İnternet Sitesi Nasıl Kurulur?

Sunucu (Hosting)

İnternet sitelerinin erişimini ve her zaman kullanılabilir olmasını sağlayan yapıya sunucu yani hosting denir. Teknik bir altyapı sistemi olan hosting, internet sitesinin barındırılmasını ve adrese her erişildiğinde adreste sunulan yeni içeriklerin görüntülenmesini sağlar. Kullanılan tüm web siteleri sunucu adı verilen bu altyapı sayesinde yayınlarına devam eder. Bu güçlü donanımlar genellikle hosting firmaları tarafından verilir. Hosting planı veya paketi internet sitesinin amacına yönelik olarak seçilmelidir. Hosting paketleri alan adına özel farklı kotlarda mail adresi, farklı ölçeklere sahip RAM ve CPU içermektedir.

İnternet sitesi açmada alan adı kadar önemli olan sunucu edinimi web sitesinin amaçları doğrultusunda seçilmelidir. E-ticaret hizmeti verecek web siteleri için daha güçlü hosting paketlerine ihtiyaç duyulurken standart bir blog sitesi için bu denli yüksek performansa ihtiyaç yoktur.

İnternet sitesinin alan adı ve sunucusu seçildikten sonra tek yapılması gereken içinin içeriklerle doldurulmasıdır. Siteyi ziyaret eden kullanıcılar boş bir siteden ziyade içerik olan sitelere tekrar geri dönüş yapmak isteyecek ve ziyaretçi sayısı artırılmış olacaktır. Sitelere belirli periyotlar ile içerik girilmesi site kurulduktan sonra yapılması gereken bir durumdur.

Related Posts