WordPress Nedir? WordPress’in Avantajları Nelerdir?

yazan kişi NestaCloud

WordPress Nedir? WordPress’in Avantajları Nelerdir? WordPress kullanıcıların web sitesi ihtiyaçlarına yönelik geliştirilen bir altyapı aracıdır. İnternet sitesi sahiplerinin zaman içinde gelişen isteklerine çözüm sunmak maksadıyla geliştirilen bu araç bir takım avantajlar saplayarak daha kolay kullanım sağlayan bir özelliğe sahiptir.

WordPress Nedir?

Web site sahibi olmak isteyen kullanıcıların daha az zaman harcayarak ve profesyonel yardım alarak kısa süre içinde online platformlarda boy gösterecek nitelikte bloglar, e-ticaret siteleri ve çeşitli web siteler oluşturabilmesini sağlayan alt yapının adıdır.

Yazılım veya herhangi bir kodlama bilgisi olmaksızın efektif yönetim paneli sayesinde pratik ve kullanışlı web siteler yaparak ‘’wordpress nedir?’’sorusuna kendi deneyimlerinizle çok daha yaratıcı cevaplar bulabilirsiniz. WordPress standart kullanıcının ihtiyacı olan birçok özelliği bünyesinde barındırabiliyor.

WordPress Kullanımı

Her web site sahibi gibi ihtiyacınız olan temel gereksinimlerden domain ve hosting satın alarak WordPress ile kurmak istediğiniz web siteniz için ilk adımları atmış olacaksınız. WordPressin kurulumu ve tema seçimi ile ilgili birçok yazılı ve görsel kaynağa çeşitli platformlardan ulaşabilirsiniz. Yazımızın konusu bu olmadığı için bu bölümü kısa geçiyorum. Hosting veya domain satın aldığınız platformun yönlendirmeleri ile de kısa sürede arzuladığınız web sitesine ulaşabileceğinizi unutmayın.

Wordpress Nedir Ve Wordpressin Avantajlari Nelerdir Wordpress Nedir? Wordpress’in Avantajları Nelerdir?
Wordpress Nedir? Wordpress’in Avantajları Nelerdir?

WordPress’in Avantajları Nelerdir?

Wordpres avantajları kullanıcıların daha iyi bir deneyim yaşaması açısından her geçen gün geliştirilmesi kapsamında büyük bir yelpaze olarak nitelenebilir. Genel itibari ile büyük avantajları olan bu altyapıyı maddeler halinde irdeleyelim.

Uygun fiyat

Ücretsiz bir şekilde oldukça profesyonel tema desteği sunanWordpressbaştan aşağı kodlanarak elde edilmiş web siteler ile kıyaslanınca çok daha uygun bir fatura çıkartan bir seçenek olarak değerlendirilebilir.  

Kolay Kullanım

Kolay anlaşılır ve pratiğe dökülebilir yönetim paneli sayesinde dakikalar içinde kendinizi web master gibi hissedeceksiniz. Ürün, resim, içerik girişlerinin kolayca yapılabilmesi ve kod bilgisine ihtiyaç duymuyor olmanız WordPress’in avantajları arasında en önemli yere sahip olan ayrıcalık aslında.

Aktif kullanıcı ve geliştirici topluluğu

WordPress kullanıcılarının çokluğu ve bu kullanıcılar arasında geliştiricilerin yer alması deneyiminiz sırasında yeni eklenti ve temalar ile karşılaşabileceğiniz anlamına geliyor. WordPress konusunda yaşadığınız herhangi bir problem ile ilgili yaptığınızı araştırma sonucu sıfır kod bilgisi ile bile bazı önemli adımları takip ederek sorunu kaynağından çözmeniz mümkün.

E-ticaret İmkanı

Standart web sitelerinin aksine E-ticaret alanında hizmet sunan web siteleri için WordPress iyi bir seçenek sunuyor. Her geçen gün geliştirilen altyapısı sayesinde farklı altyapılardan uzaklaşan WordPress online bir şekilde ticaret yapan internet siteleri için de eşsiz çözümler sunuyor. Web site sahiplerinin olağan işlerini büyük bir hızda yapmasına olanak sağlayan altyapı hem zamandan hem de emekten tasarruf edilmesi için en iyi seçeneklerden biri konumunda yer alıyor.  

Related Posts