Minecraft Modlu Sunucu Kurma

yazan kişi NestaCloud

Minecraft Modlu Sunucu Kurma

Minecraft, yıllardır gelişimini sürdüren ve kullanıcı sayısını arttıran bir oyun olduğundan yeni sunucuların ortaya çıkması da kaçılmaz olmuştur. Günümüzde binlerce sunucu aracılığıyla Minecraft deneyimini çok keyifli bir şekilde yaşayabilmek mümkündür. Fakat geçtiğimiz yıllarda yeni ortaya çıkan Minecraft modlu sunucular, standart sunucuların aksine çok daha fazla tercih edilmektedirler.

Bu noktada milyonlarca Minecraft oyuncusu, modlu sunucu kurma işlemlerinin nasıl gerçekleştirilmesi gerektiğini de merak etmektedir. Bu nedenle sizler için Minecraft modlu sunucu kurma işlemlerini maddeler halinde en basit haline indirgedik. Siz de verilen aşamalar üzerinden Minecraft modlu sunucularınızı kurarak oyun deneyiminizi çok daha üst noktalara çıkarabilirsiniz.

Minecraft Modlu Sunucu Kurma İşlemleri Nasıl Yapılmaktadır?

  1. Minecraft modlu sunucu kurma işlemlerine başlamadan önce kurulum aşamalarında bize yardımcı olacak Forge programını indirmemiz gerekiyor. Bunun için https://files.minecraftforge.net/net/minecraftforge/forge/ linki üzerinden indirme işlemlerinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz.
  2. Forge programını indirdikten sonra sistem içerisinde yer alan ‘’Install Server’’ alanını seçerek sunucu dosyalarının yükleneceği dizini ayarlıyoruz. Ardından ‘’Ok’’ butonuna tıklayarak yüklenme işlemlerinin gerçekleştirilmesini sağlıyoruz.
  3. Bir süre sonra yüklenme işlemleri tamamlanacaktır. Ardından yüklediğimiz dosyanın içerisine giriş yaparak ‘’run.bat’’ isimli dosyayı çalıştırıyoruz. Bu noktada konsol bölümü açılarak gerekli sunucu dosyalarının inmesini sağlayacaktır.
  4. Daha sonra aynı bölümde yer alan ‘’eula.txt.’’ dosyasının içerisindeki ayarı ‘’true’’ olarak işaretliyoruz.
  5. Bu aşamaların ardından sunucumuz kullanıma hazır hale gelecektir. Forge modlarınızı da ‘’mods’’ klasörünün içerisinde barındırarak aynı şekilde ‘’run.bat’’ dosyasını çalıştıırıp kolayca kullanmaya başlayabilirsiniz.
Minecraft Modlu Sunucu Kurma Minecraft Modlu Sunucu Kurma
Minecraft Modlu Sunucu Kurma

Minecraft Programsız Modlu Sunucu Kullanma

Şimdilerde ortaya çıkan Forge yazılımı ile Minecraft modlu sunucu kurma işlemleri her ne kadar oldukça basit olsa da programsız şekilde modlu sunucu kullanmak isteyen oyun severlerin olduğu da bilinmektedir. Bunun için yapılabilecek ilk adım, aynı dünyada yine aynı mod paketini kullanan kişilerle yerel ağ üzerinden buluşmanız olacaktır. Bu sayede sunucu kurma işlemleriyle uğraşmadan modlu oyunun keyfini çıkartabilirsiniz. Fakat bu noktada modlu sunucuda buluşmak istediğiniz kişilerle aynı modemi paylaşmanız gerektiğini veya Hamachi tarzı bir ağ paylaşım programı kullanmanızın şart olduğunu da unutmamanız gerekiyor.

Related Posts