VDS Nedir?

yazan kişi NestaCloud

VDS Nedir?

Türkçe karşılığı Sanal Atanmış Sunucu olan VDS (Virtual Dedicated Server) kullanıcıların web uygulamaları oluşturması ve bu uygulamaları barındırmak ve dağıtmak için kullanılan sanal bir makinedir. Dedike edilmiş olarak kiralama olanağı sunan bu makine diğer müşterilerle paylaşılmaz. Bu nedenle birden çok kiracılı ortam sunmamaktadır.

Tüm VDS’lerin kendine has bir disk yeri bulunur. Ayrıca CPU tahsisi ve belleği ile işletim sistemi ve bant genişliği de bulunur. VDS’ler diğer kiracılarla paylaşılmak yerine sadece bir kişinin özel kaynak setine sahiptir. VDS kapsamlı bir donanım setidir. Bu sebeple son kullanıcıların kendi sunucularına internet ağı üstünden dünyanın her yerinden ulaşabilmeleri için uzaktan erişim katmanına sahip olduğundan söz edilebilir.

Serverresim Vds Nedir?
Vds Nedir?

Her uygulama veya internet sitesi özel bir sunucuya ihtiyaç duymaz. VDS hizmeti yalnızca özel ihtiyaçları bulunan uygulama ve web siteleri için uygundur. Oldukça istikrarlı ve yüksek performansa sahip olan VDS, bu kapsamda yüksek performans gereksinimi olan ve fazla CPU kullanımı yapacak projeler için tercih edilir. Küçük projelerin Virtual Dedicated Server kullanmasına çoğu zaman ihtiyaç yoktur. Bu gibi durumlarda farklı alternatifler tercih edilebilir. Ancak farklı alternatiflerin tercih edilmesi neticesinde web sitesi ya da uygulamanın performansı paylaşımlı hosting komşularının yüküne bağlı kalacaktır.

VDS (Virtual Dedicated Server) Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

VDS hizmetinin kullanılması durumunda VDS sadece CPU gücü sağlamakla kalmaz. Buna ek olarak daha fazla G/Ç ve yüksek ağ performansı sağlar. Bu kapsamda ele alındığında alternatiflerinin aksine VDS bir kaynağa ihtiyaç duyan projeler için son derece uygun bir seçimdir. VDS, yüksek sayıda günlük ziyaretçi sayısı bulunan web siteleri, medya siteleri ve yüksek işlem gücü ile hesaplama yapan web siteleri için en uygun seçenektir.

Virtual Dedicated Server, yalın donanım sunuculardan farklıdır. Hesaplama gücünün çok hızlı bir şekilde düşürülmesini ya da yükseltilmesini sağlar. VDS’nin avantajları arasında uygulamayı yönetmeyi ve barındırmayı daha kolay hale getirdiğinden de söz edilebilir. Sistem yönetimi anlamında temel becerilere sahip olanlar için VDS pek çok avantajı bir arada sunan bir sunucudur. Hemen bir vds satın al

Related Posts