Her Web Sitesinin Kullanması Gereken 5 SEO Temeli: Türkçeye ‘’Arama Motoru Optimizasyonu’’ olarak çevrilen Search Engine Optimization (SEO), site sahiplerinin platformlarını Google’da daha fazla kullanıcıya ulaştırabilmek için yaptıkları kriterlerin başında gösterilmektedir. Bu noktada hem e-ticaret siteleri hem de blog platformları için mutlaka SEO çalışmalarının yapılması gerekmektedir.
SEO konusu, birçok farklı temele dayandırılıyor olsa da genel olarak 5 farklı konu üzerinde kurulmuş durumdadır. Bu temel kriterler, kullanıcıların site bünyesinde trafiği arttırmalarını ve Google’ın platformları daha üst noktalara taşımasını sağlamaktadır. Biz de sizler için her internet sitesinin mutlaka dikkat etmesi gereken 5 SEO temelini araştırdık.
İçerik Listesi
Anahtar Kelime Optimizasyonu SEO’nun Ana Temeli Olarak Gösterilmektedir!
Sitelerde yer alan içeriklerdeki anahtar kelime kullanımı, SEO konusunda en çok önemli öğelerden biri olarak gösterilmektedir. Özellikle Google arama motoru algoritmalarında daha fazla etki yaratarak yüksek müşteri potansiyeline ulaşabilmek için akıllıca tasarlanan bir anahtar kelime stratejisini izlemek gerekmektedir. SEO uzmanları tarafından da sıklıkla aktarılan anahtar kelime optimizasyonunun 3 farklı ayağı bulunmaktadır. Bunlar;
Beyin Fırtınası: İlk adım olarak siteniz hakkında içgüdüsel çalışmalar gerçekleştirerek kendi başınıza aklınıza gelen tüm anahtar kelimeleri yazmalısınız. Bu noktada seçilen anahtar kelimelerin platformla uyumlu olmasına ve farklı şekillerde kullanıcıları yanlış yönlendirmemesine dikkat etmek gerekmektedir.
Anahtar Kelime Planlayıcı: Google platformu, site sahiplerinin kullanıcılara çok daha kolay şekilde erişim sağlayabilmeleri için anahtar kelime planlayıcılarını devreye sokmaktadır. Bu sayede platform yetkilileri, hedef kitleye kolayca erişim sağlayabilmek adına bu planlayıcıları kullanarak anahtar kelimelerini kolayca seçebilmektedirler.
Google Aramaları: Anahtar planlama konusunda sahip olduğunuz sitenin kategorisine göre Google’da araştırmalar yapabilir ve Google’ın size önerilerini görebilirsiniz. Bu sayede milyonlarca kişinin site kategorinize göre yaptıkları araştırmaları kolayca anlayarak sizi ön plana çıkaracak anahtar kelimeleri kullanmaya başlayabilirsiniz.
Başlık Etiketleri Mutlaka Göz Önünde Bulundurulması Gereken SEO Öğelerinden Biridir!
Başlık etiketleri, en az anahtar kelime seçimi kadar SEO konusunda etkili olan unsurlardan biri olarak bilinmektedir. Bu durum, aram motorlarının konuyu tespit etmek için ilk olarak başlıkları analiz etmeleri ve buna göre sayfaları konumlandırmalarıyla açıklanabilmektedir. Ayrıca anahtar kelimelerin başlıklarda kullanılması, SEO konusunda başarılı olma yolunca büyük bir kademe sağlayacaktır.
Sitelerde yer alan her başlık, Google içeriklerinizin alakasını düzenleyen ve kullanıcıların da ilk gördükleri içerik unsurlarıdır. Bu nedenle blog siteleri için anahtar kelime kullanımı ve e-ticaret siteleri için marka adının başlığa dahil edilmesi büyük önem taşımaktadır. Çünkü potansiyel okuyucular, bu durumun farkında olacaklardır.
Meta Açıklamaları SEO Dünyasında Etkili Unsurlardan Biridir!
Meta açıklamaları, SEO alanında başlık ve anahtar kelime kadar olmasa da en kritik unsurlardan biri olarak gösterilmektedir. Bir içeriğin Google’ın başlığının altında bulunan ve içerik açıklaması olarak bilinen meta açıklaması, ortalama bir kullanıcının ilk olarak gözüne çarpan unsurlardandır.
Bu nedenle site sahiplerinin meta açıklamalarını mutlaka düzgün, sade ve açıklayıcı şekilde yazmaları ve kullanıcıların içerikte ne bulabileceklerini anlatmaları gerekmektedir. Bu sayede SEO anlamında daha yüksek noktalara ulaşarak kullanıcı kitlesini de kolayca arttırabilirsiniz.
Düzenli SEO Denetimi Yapma Sizi Rakiplerinizden Daha Üste Çıkarmaktadır!
Uzun vadede bir SEO başarısı elde edebilmek ve site verimliliğini arttırabilmek için mutlaka düzenli bir SEO denetimi uygulanmadır. Bu noktada web sitesinin tamamını inceleyerek verimliliği yavaşlatan zayıf noktaların tespit edilmesi gerekmektedir. Ayrıca bir SEO denetimi sırasında;
- Meta açıklamaları ve her sayfasının kontrol edilmesi,
- Her gönderi için anahtar kelime optimizasyonunun düzgün yapıldığından emin olmak,
- Makalelerin URL’lerinde sorun bulup bulunmadığını kontrol etmek,
- Resimlerde yer alan ALT etiketlerini mutlaka incelemek,
- Web sitenizin akıllı cihazlarda kullanımının uygun olup olmadığını farklı şekillerde test etmek gerekmektedir.