Siber Tehditlere Karşı Siber Güvenlik

yazan kişi NestaCloud

Siber Tehditlere Karşı Siber Güvenlik Dijital dünyadaki manevi ve fiziksel varlıkların gizliliğini, güvenliğini ve bütünlüğünü sağlamak amacını ifade eden siber güvenlik, şirketler, devletler ve bireylere çözüm sunan bir yapıdır. Gündelik hayatta yapılan pek çok aktivite artık dijital ortamlarda da yapılabilmektedir. Son dönemde özellikle resmi işlemlerin neredeyse tümü sanal olarak yapılabilmektedir. Bununla beraber kişisel bilgilerin yaygın bir şekilde kullanımı da söz konusudur.

Çevrimiçi olarak yapılan işlemlerin yaygınlaşması gizli bilgilerin sanal dünya ile paylaşılmasını ve buna bağlı olarak güvenliği öne çıkarıyor. Kurumlar, kişiler ya da bireysel kullanıcılar tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi dijital dünyada da yaptıklarından sorumlu tutuluyor. Bu sebeple dijital dünyayı kullanmakta olan pek çok kişi ya da kurum için siber güvenlik önemli bir husus olarak karşımıza çıkıyor.

Siber Güvenlik Sorunları ve Önlemler

Siber güvenlik sorunları iki farklı kategoride ele alınması gereken bir konudur. Bunlardan ilki bireylere karşı siber güvenlik diğeri ise kurumlara karşı siber güvenliktir. Özellikle kuruluşlar siber güvenliğin sağlanması konusunda son derece etkilidir. İnternet üzerinden hizmet verdikleri kullanıcılarının güvenliğini sağlamak konusunda kişisel bilgilerin ele geçirilme riskine karşı olarak kuruluşlar her zaman önlemlerini almış olmalıdır. Kuruluşlar siber tehditlere karşı önlem alabilirken bireysel kullanıcılar siber güvenliklerini kendileri sağlamalıdır. Nitekim bireysek kullanıcılar kötü niyetli kişiler tarafından daha savunmasız göründüğünden çok daha fazla siber tehdide maruz kalmaktadır. Kötü amaçlı yazılımlar, SQL aşılama ve kimlik avı en sık karşılaşılan siber tehdit türleridir.

Siber Tehditlere Karsi Siber Guvenlik Siber Tehditlere Karşı Siber Güvenlik
Siber Tehditlere Karşı Siber Güvenlik

Hacker ya da hacker grupları şirket, kurum ya da bireysel kullanıcılardan izinsiz olarak verilerine erişmeye çalışabilir. Bu tür saldırılardan korunmak isteyen işletme veya kurumlar mevcut sistemlerini güvenlik açıklarına karşı geliştirmek zorundadır. Olası siber saldırılara karşı optimize edilen sistemler siber tehditlere karşı caydırıcı bir savunmadır.

Bireysel olarak siber tehditlerden korunmak için ise ilk öncelik dikkatli olmaktır. Özellikle e-posta gönderilerine dikkat etmek ve tanınmayan adreslerden gelen e-postaları açmamak en önemli etkendir.  Ayrıca bilinmeyen uygulamaların cihazlara indirilmemesi ve kişisel bilgilerin her internet sitesine girilmemesi gerektiği de diğer bir önemli konudur.

Related Posts