Performans Sunucusu Nedir?

yazan kişi NestaCloud

Performans Sunucusu Nedir?

Performans sunucuları kullanıcıların yüksek işlemci gücü gerektiren işlemlerden en iyi şekilde yararlanması için oluşturulmuş bir pakettir. Özellikle oyunlarda daha iyi performans sağlamak amacı ile tercih edilen performans sunucuları yüksek performans garantisi sağlamaktadır. Sağladığı yüksek performans göz önüne alındığında performans sunucusu paketleri için son derece makul ücretlerinin bulunduğunu da belirtmek gerekiyor.

Performans sunucuları gerekli bakımların yapılması dahilinde uzun süre performans kaybı yaşamadan kullanılabilen özelliktedir. Ayrıca performans sunucusu temin edilen pek çok platform da sunucularının bakımını belli bir süre yerine getirebilmektedir. Performans sunucuları paketi dahilinde genellikle İ9 VDS ve Ryzen VDS şeklinde 2 tür işlemci bulunur.

Günümüzde işlemcilerin daha fazla işlem gücüne sahip olmaya başlaması bu anlamda ihtiyaçların da ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Sunucular için üretilen XEON işlemciler çok çekirdekli olarak bilinse de tek bir sanal çekirdekten çok daha fazla performans almak performans sunucuları sayesinde mümkün olmaktadır.

Performans Sunucusu Nedir 1 Performans Sunucusu Nedir?
Performans Sunucusu Nedir?

Performans Sunucusu Avantajları Nelerdir?

Performans sunucu avantajları en başta adından da anlaşılacağı üzere performans artırmada kullanılır. Kullanıcıların oyun içinde yüksek performans almaları için hazırlanan performans sunucusu paketleri özellikle Minecraft sunucuları için tüksek TPS garantisi sağlar. Farklı oyunlar için de düşük TPS sunan sunucular bu sayede istenilen oyundan en yüksek verimin alınmasını sağlar.

Performans sunucusu düzenli bakım yapılması gereken bir pakettir. Bu bağlamda performans sunucusu temin edileceğinde temin edilen platformun bu bakımları yapıp yapmadığından emin olmak gerekir. Performans sunucularından yüksek verim almak için fiziksel olarak sunucuların sağlık durumunun kontrol edilmesi ve gerekli bakımların belli periyotlar halinde yapılması gerekmektedir. Bazı firmaların bu kapsamda Discord sunucuları yahut farklı kanalları bulunmaktadır.

Yüksek performanslı işlemler gerçekleştirmek için kullanılan performans sunucusu alanında kaliteli hizmet veren ve olumlu geri dönüşleri bulunan firmalardan temin edilmelidir. Bu kapsamda müşteri ilişkileri kanalları bulunan ve sorulan sorulara cevaplar sunan firmalardan performans sunucusu edinmek yüksek verimliliğin yanı sıra sorunsuz da bir kullanım deneyimi sağlayacaktır.

Related Posts