Plesk Panel Nedir? Özellikleri Nelerdir?

yazan kişi NestaCloud

Plesk Panel Nedir? Özellikleri Nelerdir? İnternet sitelerinin faaliyetlerini kontrol etmek için kullanılan çok sayıda panel vardır. Plesk panel de son dönemin popüler panelleri arasında bulunan bir yönetim aracıdır. İnternet sitesi üzerinde yapılması gereken çok sayıda iş Plesk panel sayesinde çok kısa sürede tamamlanabilmektedir.

Kullanıcılar Plesk panel internet sitesi üstünde yer alan dosyaları kontrol paneline ekleyerek gerekli düzenlemeleri çok kısa süre içinde yapabilirler. Bunun yanı sıra sisteme yeni alan adlarının eklenmesi de Plesk panel sayesinde kolayca tamamlanan bir işlem olmaktadır. Plesk panel ayrıca kullanıcılara e-posta adreslerinin takibini yapabilme imkanı da sunmaktadır. İnternet sitesi üzerinde yer alan hataların çok kısa bir zaman içinde düzeltilmesi, geniş uzantı kütüphanelerinden faydalanılması ve internet sitesine bağlı olan veri tabanının yönetilmesi Plesk panel avantajları arasında yer alan diğer hususlardır.

Plesk Panel Özellikleri Nelerdir?

İnternet sitesi sahiplerinin Plesk paneli tercih etmeleri için birçok farklı sebep vardır. Panelin tercih edilmesindeki ana etmen sunduğu benzersiz özelliklerdir.

  • Panel kullanımı son derece basit ve öğrenmesi kolaydır.
  • Sistemin ortaya çıkış maksadı sunucu işlemlerinin hızlı yapılmasını sağlamaktır.
  • Plesk panel Linux ve Windows işletim sistemiyle tam uyumlu şekilde çalışmaktadır.
  • Sistem mobil uyumludur. Akıllı telefon ya da tablet üzerinden kontrol imkanı sağlamaktadır.
  • Plesk panel yöneticisinin güvenlik fonksiyonlarını kontrol etmesine izin verir yapıdadır.
  • Güçlü ve kapsamlı bir güvenlik duvarına sahiptir.
  • Disk alanının ne kadar kaldığının kontrolünü sağlama elverişlidir.
  • WordPress ve Amazon gibi popüler uygulamalar ile uyumlu bir şekilde çalışır.
  • Plesk panel kullanıcılarına 7 gün 24 saat destek sağlar bir yapıdadır.
  • Sistemde yer alan gelişmiş uzantılar görünüm, yedekleme, güvenlik, e-posta ve SEO gibi onlarca uzantıdan faydalanılmasını sağlar. 

Plesk panel kullanmak için sunucu firmalarından bu paneli satın almak gereklidir. Panel satın alındıktan sonra bilgisayara kurularak kullanılır. Bilgisayarın işletim sistemine göre panel kurulumu değişmektedir. Türkçe dil desteği de bulunan Plesk panel kullanımı son derece kolay bir araçtır. Bilgisayar kurulumu gerçekleştikten sonra pratik bir şekilde öğrenilerek kullanıma başlanabilir.

Plesk Panel Nedir Ozellikleri Nelerdir Plesk Panel Nedir? Özellikleri Nelerdir?
Plesk Panel Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Related Posts