Paylaşımlı Hosting Nedir?

yazan kişi NestaCloud

Paylaşımlı Hosting Nedir ve Avantajları Nelerdir?

Paylaşımlı Hosting Nedir? Birden fazla web sitesinin tek sunucu kullanmasına imkân tanınması durumuna paylaşımlı hosting adı verilir. Paylaşımlı hosting internet sitelerinin barındırma ihtiyacına ekonomik olarak cevap veren bir seçenektir. Paylaşımlı hosting genellikle daha az ziyaretçi kaynağı bulunan ve düşük bütçeli projeler için kullanılan bir seçenek olarak değerlendirilebilir.

Paylaşımlı hosting pek çok web sitesini bir arada barındırabilir. Yüksek depolama alanı bulunan sunuculardan yüzlerde internet sitesinin bir arada bulunması çoğu zaman web sitelerinin yalnızca kendileri barınıyormuşçasına rahat işlem görmesine olanak sağlar. Ancak bazı zamanlarda aynı sunucuda çok sayıda internet sitesi yer aldığından web sitelerinin performanslarında düşme yaşanabilir. Paylaşımlı barındırma yeni web siteleri, blog, portföy, küçük ve orta ölçekli işletmeler ve uygun fiyatlı hosting arayanlar için tercih edilebilecek bir seçimdir.

Paylasimli Hosting Nedir Paylaşımlı Hosting Nedir?

Paylaşımlı Hosting Avantajları Nelerdir?

Paylaşımlı hosting düşük maliyeti ve kullanım kolaylığı sebebiyle dikkat çeken bir seçenektir. Küçük çaplı blog ya da web sitesi için son derece uygun olan paylaşımlı hostingin en büyük artısı düşük maliyete sahip olmasıdır. İlk kez internet sitesi kuracak olan kişiler için paylaşımlı hosting son derece uygundur. Her bir sunucu çok sayıda farklı internet sitesi barındıracağından doğal olarak paylaşımlı hosting maliyetleri makul seviyede sunulmaktadır.

İnternet siteleri hakkında sınırlı teknik bilgileri olan kişiler için de paylaşımlı hosting önerilir. Barındırmanın teknik yönleri hakkında fazla bilgi sahibi olmayan kişiler için iyi bir başlangıç paketidir. Son derece kolay kullanımı olması paylaşımlı hostingi cazip yapan bir diğer etkendir. Sitesini bir sunucuda barındırırken teknik sorunlarla uğraşmak istemeyen kişiler için uygun olan seçenek aynı zamanda koruma, yükseltme ve yapılandırma gibi güncellemelere de izin vermektedir.

Ucuz hosting kapsamında pek çok soruna çözüm olan paylaşımlı hosting genellikle diğer hosting türlerine nazaran daha yavaş olarak algılansa da başlangıç seviyesi internet siteleri için çok uygundur. Aynı zamanda güvenlik, özelleştirme, performans ve teknik beceri anlamında da paylaşımlı hostingin deneyimsiz internet sitesi sahiplerine birçok faydası vardır.

Related Posts