Sunucumu Açıklara Karşı Nasıl Korurum?

yazan kişi NestaCloud

Sunucumu Açıklara Karşı Nasıl Korurum? Sunucular korunum açısından çok fazla açığı bulunmayan sistemlerdir. Ancak yine de tedbirli hareket etmek gerektiği bilmek gerekiyor. Bilinmeyen bir sebeple ortaya çıkabilecek sorunlar nedeniyle sunucusuz kalmak ihtimaller dahilinde bir durumdur.

Sunucu ile alakalı sorunlar genellikle script kodlarından kaynaklanmaktadır. Öncelikle bir sorun meydana geldiğinde sorunun bireysel bir hatadan mı yoksa kodlardan mı meydana geldiğini anlamaya çalışmak gerekir. Son değiştirilen hususların üzerinden geçmek ve olası bir hata varsa bunu anlamaya çalışmak yapılması gereken ilk hareket olmalıdır. Bir Minecraft sunucusu çalıştırıldığın son sürüme sahip olan bir test sunucusu kullanmak gerekir. Test sunucusu yalnızca sürüm değişiklikleri ve eklenti hatalarını değil aynı zamanda oyuncuların kesintiye uğrayıp uğramadığını da kontrol etmek için çok faydalıdır.

Sunucu sorunlarından kurtulmak için herhangi bir eklenti kurmadan önce sunucuyu kontrol etmek gerekir. Eklenti olmadan sorun meydana gelmiyorsa sorunun eklentide olduğunun ortaya çıkması bu sayede sağlanacaktır.

Sunucu açıklarına karşı korumada etkili olan 2 adet eklenti mevcuttur. Bunlardan ilki Yooniks adlı eklentidir. Bu eklenti açıkları dışarıdan değil bunun yerine içeriden müdahale ederek önlüyor. Eklentinin içeriden müdahale etmesi açıkların çok hızlı bir şekilde ortadan kaldırılmasına da zemin hazırlıyor. Sunucusunu optimize etmek isteyen kişilerin mutlaka kullanması gereken Yooniks kullanılması gereken eklentiler arasında kendine ilk sırada yer buluyor.

LinsaFTW diğer eklentiye nazaran biraz daha az efektif olan bu eklenti ücretsiz olarak koruma sağlayan bir diğer araçtır. Eklenti sunucuyu hedef alan saldırılara karşı anlık olarak korunum sağlayabilme özelliğindedir. Yapılan tüm saldırıları geri çevirme etkinliği bulunan eklenti, ücretsiz sunulmaktadır.

Sunucu güvenliğini sağlayan bir başka eklenti de Ytnoos eklentisidir. Oldukça efektif bir eklenti olduğu yorumlayan kişiler tarafından söylenmektedir. Neredeyse tüm saldırıları kendine has yöntemleri ile engelleyen eklenti çok sayıda kullanıcının da güvenini kazanmış durumdadır. Pek çok kullanıcı bu eklentiyi hali hazırda kullanmakta ve önermektedir. Son olarak sunucu güvenliği konusunda yedek alma işlemlerinin yapılması çok önemlidir. Sunucuda bulunan tüm verilerin yedeklenmesi olası veri kayıplarının önüne geçecektir.

Sunucumu Aciklara Karsi Nasil Korurum Sunucumu Açıklara Karşı Nasıl Korurum?
Sunucumu Açıklara Karşı Nasıl Korurum?

Related Posts