Hosting Nedir? Web Hosting Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

yazan kişi NestaCloud

Hosting Nedir? Web Hosting Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir? Hosting yani sunucu barındırma olarak ifade edilen ve farklı seçenekleri bulunan bir araçtır. Her web sitesinin ihtiyacı farklı olacağından hosting paketleri için de firmalar tarafından farklı seçeneklerin sunulduğundan söz edebiliriz.

Hosting Nedir?

Hosting, tam bir Türkçe herhangi bir karşılığa tam olarak gelmese de barındırma anlamına gelmekte olan bir kelimedir. Türkçe anlamında da anlaşılacak üzere bir veriyi bir yerde barındırmak anlamına tekabül etmektedir.

Bir internet sitesi kurmak istediğiniz zaman öncelikle bir domain ve hosting sahibi olmanız gerekmektedir. İnternet üzerinde kurmak istediğiniz site ile ilgili verilerinizi depolamak yani barındırabilmek için hosting hizmetine sahip olmanız gerekmektedir.

Hosting Çeşitleri Nelerdir?

Her web sitesinin ihtiyacına göre değişiklik gösterebilen Hosting çeşitleri şu şekilde 4 başlıkta incelenebilir;

●            Paylaşımlı Hosting – Shared Hosting: Bu tür hostinglerde tek bir sağlayıcı sunucu üzerinde, sunucunun bant genişliği ve fiziksel gücüne göre çok sayıda hosting barındırabilmektedir. Yani ortalama bir ev bilgisayarından oluşturulabilecek bir sunucu 100 tane linux hosting barındırabilirken, markaya sahip ve sunucu olarak özel üretilmiş makinalarda oluşturulacak sitelerin standart ve çok yoğun olmadığını varsayarsak 1000’den fazla hosting hesabı sağlanabilir.

●            Kiralık Sunucu – Dedicated Server: Bu hosting çeşitlerinde, Hosting yönünden elde edilmek istenilen performans alınır, paylaşımlı olan sunucularda yaşanabilecek hız azalışı gibi çeşitli sorunlar da yaşanmaz. Farklı bir açıdan kiralık sunucu kurulumları kolay olduğu gibi maliyet olarak diğer hosting çeşitlerinden daha pahalıdır.

●            VPS – Virtual Private Server: Virtual Private Server, ana sunucunun yazılımsal bir şekilde bölünmesi durumunu ifade etmektedir. Bu sanallaştırma işleminde, sanal sunucuların tamamı ana sunucuya yüklenmiş olan işletim sistemini kullanmak zorunda kalmaktadır. Ve hepsi bu işletim sistemine bağlı bir şekilde çalışan bütünün küçük kısımlarıdır. Sanallaştırma sisteminde tüm işlemci ve ram donanımları yazılımsal bir şekilde paylaşımı gerçekleştirilir.

●            Bulut Hosting – Cloud Hosting: Bulut hosting, fazla yoğunluğu dengeye sokmak ve uptime’ı arttırmak amacıyla fazla sayıda farklı sunucu kullanan bir hosting çeşididir. Bu hosting türünde web siteniz, sadece bir sunucu yerine merkezi bir havuzdaki kaynaklarla birlikte çalışan kümeyi kullanmaktadır. Bir sunucuda sorun yaşandığı takdirde başka herhangi bir sunucu devreye girer ve çalışmaya devam edilir. Ayrıca ağa ne kadar fazla sunucu bağlanmışsa, sisteme o kadar fazla kaynak sağlanabilmektedir.

Hosting Nedir Hosting Nedir? Web Hosting Çeşitleri Ve Özellikleri Nelerdir?
Hosting Nedir? Web Hosting Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

Related Posts