Minecraft Sunucu Nasıl Açılır?

yazan kişi NestaCloud

Minecraft Sunucu Nasıl Açılır?

Birçok kişinin severek oynadığı Minecraft oyununda sunucunun nasıl açılacağını öğrenmek ister misiniz? Okumaya devam edin.

Minecraft Sunucusunu Nasıl Açabilirim?

Dünyaca oldukça ünlü olan Minecraft oyununun sunucusunu açmak aslında oldukça kolaydır.

Adım 1: Sanal ağ kurmak için “Hamachi” veya “Radmin VPN” İndirmek

Sunucunuzun arkadaşlarınızla oynanabilecek hale gelmesi için öncelikle bir sanal ağa ihtiyacınız vardır. Hamachi ve Radmin VPN bunu sağlamaktadır. Eğer statik ip ile tüm dünyadan erişime açılmak istiyorsanız linkten bir vds satın al

Adım 2:Minecraft Server Dosyasını İndirmek

Sunucunuzu kurmak için bir Minecraft Server dosyasına ihtiyacınız bulunmaktadır.

Adım 3: Yeni Bir Klasör Oluşturmak

Oyun dosyasına erişmek ve düzenlemek için yeni bir klasör oluşturmanız gerekmektedir.

Adım 4:Klasöre Aktarmak

Minecraft Server dosyasını oluşturduğumuz klasöre aktarmanız gerekmektedir.

Adım 5:Açtığınız Klasöre Bir Not Defteri Açmak

Açtığınız dosyaya bir not defteri açmanız gerekmektedir. Not defterine “java- Xmx1024M -Xms1024M -jar server nogui” kodunu tırnak işaretleri olmadan yazmanız gerekmektedir. Ardından “Farklı Kaydet” kısmına tıklayarak dosyanızın adını baslat.bat olarak değiştirmelisiniz.Not defteri, bu aşamada silinmektedir. Baslat.bat dosyasına tıklamalısınız. Sonrasında önünüze 5 dosya gelecektir. Sunucunuzun dosyalarının hepsini almak için “eula.txt” dosyasını açmalısınız. “Eula = False” yazan dosyayı “Eula = True” olarak değiştirmelisiniz. Son olarak klavyedeki CTRL+S tuşlarına tıklayarak ya da isterseniz “Dosya” kısmından “Kaydet”e basarak kaydedebilirsiniz.

Adım 6:Minecraft Server Dosyasını Çalıştırmak

Bütün aşamaları yaptıktan sonra artık çalıştırmak için son derece hazırsınız. Minecraft Server dosyasını çalıştırın. Dosyaların çıkarılıp hazır olmasını bekleyin. Hazır olduktan sonra “Done (xx.xxx s) ! For help, type “help” mesajı karşınıza çıkacaktır. Sonrasında dosyayı kapatabilirsiniz.

Hamachi’ye kayıt olduktan sonra IP adresinizi ekleyin. Ve hazırsınız.

Minecraft Server Kurma Minecraft Sunucu Nasıl Açılır?
Minecraft Server Kurma

Minecraft Sunucu Ne İşe Yarar?

Minecraft sunucusu, sizin özellikle arkadaşlarınızla beraber aynı oyun içerisinde oynamanızı sağlamaktadır. Minecraft’a çok oyunculu oyun modu, klasik oyun sürümüne eklenmiştir.

En eski sunucu “Freedonia” olarak bilinen MinecraftOnline olmaktadır. Bu sunucu oyunun klasik sürümüne çok oyunculu oyun modu eklendikten bir saat sonra kurulmuştur.

Oyuna Çok Oyunculu Oyun Modu Ne Zaman Yüklenmiştir?

Oyuna çok oyunculu oyun modunun ne zaman yüklendiği de oldukça merak konusudur. Oyuna çok oyunculu oyun modu yaklaşık 12 yıl önce, 4 Ağustos 2010’da klasik sürüme yüklenmiştir.

Related Posts