Minecraft Server Nasıl Kurulur?

yazan kişi NestaCloud

Minecraft Server Nasıl Kurulur?

2011 yılında yayınlanan ve büyük ses getiren oyunlardan biri olan Minecraft, küresel olarak çok sayıda kullanıcısı olan bir oyundur. Yayınladığı her yeni güncelleme ile farklı özellikleri ortaya çıkan oyunun Minecraft server kurulumu da merak edilen konular arasında bulunuyor.

Minecraft resmi sitesinde yer alan ve Minecraft sunucusu açmak için geliştirilen Minecraft server dosyası bulunuyor. Sunucu kurmak için ilk etapta kullanıcıların bu dosyayı bilgisayarlarına indirmesi gerekiyor. İndirilen dosya yönetici olarak çalıştırıldıktan sonra server dosyalarında bazı ayarların yapılması gerekir. Dosya içinde oluşturulan ‘’eula=false’’değerinin ‘’eula=true’’ olarak değiştirilmesi neticesinde kullanıcı sözleşmesi kabul edilmiş olunur ve sunucu çalışmaya başlayabilir.

Oluşturulan sunucuya ağ dışında yer alan bilgisayarların ulaşabilmesi için modem üzerinden port yönlendirilmesi yapılmalıdır. Modemin yönetici paneline ulaştıktan sonra port yönlendirmesi yapılan sayfaya ulaşmak gerekecektir. Minecraft sunucusunu açabilmek için ‘’25565’’ numarası kullanılarak TCP portu aktif edilmelidir. Ek olarak server IP ve çıkış IP bölümüne sunucunun kendi IP adresi yazılmalıdır.

Tüm bunları yapmadan önce bilgisayarda Java bulundurulması gerektiğini unutmayın. Eğer bilgisayarda mevcut bir eski sürüm Java bulunuyorsa bunun en son sürüme yükseltilmesi gerekmektedir. Bilgisayarda hangi Java sürümünün kullanıldığı bilinmiyorsa komut istemi açılarak ilgili bölüme ‘’java-version’’ yazılarak kontrol edilebilir.

Modem üzerinden port yönlendirmesi yapıldıktan sonra Windows komut satırı açılmalıdır. Komut satırına aşağıda yer alan dok girilmeli ve sunucunun dosya isminin yer aldığı bölüme sunucunun olduğu dosyayı yazmak gerekir.

java-Xmx1024M-Xms1024M-jar {Sunucu dosyası ismi}

Minecraft Server Minecraft Server Nasıl Kurulur?
Minecraft Server Kurma

Minecraft sunucu açma işlemi bu noktada tamamlanacaktır. Sunucuyu açtıktan sonra kendi bilgisayarınız ve ağda yer alan locak IP adresleri ile sunucuya katılabilecektir. Ancak ağ dışında yer alan kullanıcılar Minecraft sunucusuna bağlanmak için public IP ihtiyacı hissedecektir. Farklı internet siteleri üzerinden öğrenilebilen public IP sayesinde ağda yer almayan bilgisayarlar da sunucuya bağlanabilecektir. Windows işletim sistemleri için izlenmesi gerekli olan bu adımlar MacOS işletim sisteminde değişiklik gösterebilir. Ancak temel anlamda tüm işletim sistemlerinde Minecraft sunucu kurma işlemi bu adımlar izlenerek tamamlanır.

Related Posts