Pop-up Nedir? En İyi 6 WordPress Pop-up Eklentisi: İnternetin günden güne her insana, her sosyal çevreye yayılmasıyla tüm kullanıcıların bağlı olduğu ikinci bir hayat haline geldi. Genellikle dijital ajansların ticari amaçlar için kullandığı ve birden bire köşeden çıkan Pop-up nedir? Pop-up’lar neden hayatımızda önemli bir yeri var? Pop-up’ları nasıl engelleyebiliriz? Neredeyse tüm sitelerin temellerini atan WordPress’de hangi Pop-up eklentileri var? Detaylara yakından bakalım.
Pop-up, günümüz dijital ticari ajansların kâr amacıyla World Wide Web (www.) üzerinden gerçekleştirmiş olduğu reklam biçimine denir. Siteye giren kullanıcının genellikle açılır pencere üzerinden veya mevcut alanın herhangi bölümünde bir anda görüntülenmeye açılır. Pop-up içerikler genellikle gelen ziyaretçiden Ads yolu ile para kazanmaktır. Bazı sitelerde bu tehlikeli olabilecekken zaman zaman bazı ise kâr ve para amacıyla yapılmaktadır. Bu içerikler siteden siteye değişmektedir.
Pop-up nasıl engellenir?
1. Chrome’ın sağ üstünde bulunan alt alta dizilmiş üç noktaya tıklayın.
2. Üç noktaya tıkladıktan hemen sonra Ayarlar bölümünü açın.
3. Ayarlar sekmesini açtıktan sonra Gizlilik ve Güvenlik menüsünü açın.
4. Site Ayarları seçeneğine tıklayın, Pop-up ve Yönlendirmeler’den Pop-up engellemeyi aktif edin.
1. WordPress Eklentisi: Pop-up Builder
Neredeyse tüm dijital ticari ajanslarının kullanmış olduğu WordPress Pop-up eklentisi olan Pop-up Builder’ı uzaktan yakından WordPress eklentilerini takip eden kullanıcılar tanıyabilir. Eklentiyi yükledikten sonra en çok göze çarpan özelliği: Mevcut pop-up arayüzünü istediğiniz gibi özelleştirebilmeniz. Çok eskiden çıkan bu eklenti halen güncelleme alması, tasarımı ve işleyişi istediği gibi düzenlenmesinin yanı sıra tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. Eklentinin bir artı özelliği ise aşağıdaki bazı WordPress eklentilerine özel entegre edilerek onlar içerisinde de Pop-up’ı inşa edebilir ve uyumluluğunu özelleştirebilirsiniz.
- WooCommerce
- MailChimp
- Contact Form 7
- WPML
- Polylang
- Ninja Forms
- Gravity Forms
- TablePress
- Formidable Forms
- WP Google Maps
- HTML5 Maps
- Review Builder
- Divi Builder
2. WordPress Eklentisi: Pop-up Maker
Pop-up Maker genellikle slaytlar, afişler ve kampanyalar amacıyla geliştirilmiş bir eklenti. Eklentinin kendine ait bazı özelliklerden en göze çarpanı, site için kullanmış olduğunuz çerezleri ve kullanıcı kaydınızda bulunan E-posta adresinize reklamlar, kampanyalar ve indirimlerden de haberdar ettirebilir. Günümüzde kullanılan pankartlar baz alınarak tasarlanan Pop-up Maker tıpkı Pop-up Builder gibi birçok eklentiye özel entegre ayarları ve özelleştirmeleri mevcut.
Eklentiye entegre edilmiş eklentiler:
- Ninja Forms
- Gravity Forms
- Contact Form 7 (CF7)
- Caldera Forms
- WPForms
- Mailchimp for WordPress (MC4WP)
- Formidable Form
E-posta için uyumlu eklentiler:
- MailChimp
- AWeber
- InfusionSoft
- GetResponse
- Convertkit
- Constant Contact
- Mail Poet
- Mad Mimi
- Hubspot
- Emma
3. WordPress Eklentisi: Pop-up Box
Pop-up Box, dijital ajansların veya oluşumların kendi sitelerinde kullanabileceği, gelişmeler ve haberlerin yanı sıra eğer herhangi bir video kanalınız bulunuyorsa bu videoları da Pop-up Box yoluyla kutucuğun içine kurabilmenize yarayan özel bir eklenti. Pop-up Box‘ın öne çıkan özelliklerinden birisi ise eklemiş olduğunuz herhangi bir içerik kutusunu istediğiniz gibi özelleştirmenize imkanlar sunması. Video yanı sıra Embed yani özel kutucuklara da imkanlar sunuyor. Eğer HTML, JS üzerinden bir işleminiz bulunuyorsa Pop-up Box yoluyla kutucuğun içerisine yerleştirebilirsiniz. Pop-up Box, diğer eklentilerin yanı sıra kod ve tasarımla sizlere imkanlar sunuyor.
4. WordPress Eklentisi: Brave
Brave, yeni nesil sitelerin kullandığı ve en iyi optimize edilmiş eklentilerden birisidir. Hazır tasarımların yanı sıra özgünlük taşıması, istediğiniz ayarda istediğiniz şemayı entegre ederek hızlı çalışan Brave, gelişmiş birçok eklentiye de özel entegre ayarları taşımaktadır.
- Slack
- AWeber
- MailJet
- SendGrid
- GetResponse
- Moosend
- Mailchimp
- Zapier
- MailerLite
- ActiveCampaign
- Hubspot
- sendinblue
- ConvertKit
- Integromat
5. WordPress Eklentisi: Sumo
Sumo listedeki en güçlü eklentilerden birisi. Kendisini WordPress’e kurduktan sonra kendi sitenize bile girmeden Admin Dashboard bölümünden düzenleyerek telefonunuzdan dahi tatildeyken önemli bir iş gerektiğinde Sumo yardımıyla Pop-up ayarlarınızı yapabileceksiniz.
6. WordPress Eklentisi: WP Popups
WordPress’in genellikle yeni açılan ve klasik eklentilerinden olan ancak temel Pop-up özgünlüğü sunan WP Popups eklentisinin kendine has özelliği, birçok eklentiye özel entegrasyonun bulunması ve aktif eklentinin/temanın üzerinde ufak dokunuşlar yaparak kolay bir şekilde tasarımında değişikler yapmanıza imkan tanıyor. WP Popups eski bir eklenti ancak basit bir WordPress sitesi açıyorsanız bu eklentiyi tercih edebilirsiniz.
Eklentiye entegre edilmiş eklentiler:
- Gravity Forms
- Ninja Forms
- WP Forms
- Contact Form 7
- USP Forms
- Infusion Soft
- Jetpack
- Mailpoet
- Mailchimp for WP
- Postmatic
Pop-up’ın ne olduğu, nasıl engellenebileceği ve WordPress’de bulunan en iyi Pop-up eklentilerinin olduğu makalenin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Siz siz olun, Pop-up kullanırken bir içeriğin zararlı olup olmadığı, kâr amacıyla mı yoksa başka amaçlar için mi bulunduğunu sorgulamayı ve araştırmaya özen gösterin. Pop-up yollarıyla bazı siteler üzerinden Adware girebiliyor ve bunu önlemek için Google Chrome’ın güvenlik önlemlerine başvurmamız gerekiyor.