Reseller Hosting Nedir? Reseller Hosting ile Normal Web Hosting Arasındaki Fark Nedir?

yazan kişi NestaCloud

Reseller Hosting Nedir? Reseller Hosting ile Normal Web Hosting Arasındaki Fark Nedir? İnternet sitelerinin barındırılması ihtiyacına yönelik çözümler olan hostingler, farklı özellikleri bulunan araçlardır. Kullanıcıların ihtiyaçlarına yönelik olarak çözüm sunabilen bu araçlar kullanım alanları, maliyet ve performans gibi konularda birbirinden ayrılan özelliktedir.

Reseller Hosting Nedir?

Reseller hosting için,sanal olarak bölünen fiziksel sunucuların bölünen her bir parçasının kendi içinde yetkilendirilmesi ile yapılan barındırma işlemidir diyebiliriz.

Bayi özelliğindeki reseller hostingler, fiziksel sunucunun ram, disk ve cpu gücü ile bağlantılı olarak birden fazla reseller hostinge bölünebilir. Bahse konu bayi hostingler fiziki hostingi yöneten isim tarafından dilendiği gibi yetkilendirilir. Sunucu panelleri ile yapılan bu işlem sayesinde reseller hosting veya vds sunucuya bölünme işlemi yönetici tarafından gerçekleştirilir.

Bu hosting kullanımı web tasarımcılar veya bayi hosting işi yapan kullanıcılar tarafından tercih edilmekle birlikte az sermaye ile kullanılabiliyor olması yeni başlayan web site tasarımcılarını cezbetmektedir.

Reseller Hosting Kullanımı

Hizmeti satın aldığınız hosting yöneticisinin izin verdiği kadar web site barındırabileceğiniz reseller hosting hizmeti, yönetici tarafından database, e-posta veya ziyaretçi trafiği sınırlamaları müdahale edilebilir bir şekilde kullanılmaktadır. Yönetici bu konular ile ilgili düzenleme ve kaldırma işlemini dilediği gibi yapar. Standart bir web hosting hizmetinde ise anlık müdahale söz konusu değildir.

Birden fazla web site barındırılabiliyor olması tek müşteri için avantaj gibi görünse de örneğin 20 web site barındıran bir bayi hosting de 1 web sitesi fazla kaynak kullansa ve disk alanını daha çok işgal etse diğer 19 site sahibi bu durumdan ne yazık ki etkilenebilecektir.

Reseller hosting ile normal web hosting arasındaki fark nedir?

Her iki hizmetin de kendi kullanım alanlarına yönelik bir takım avantajları ve dezavatajları bulunmaktadır. Şimdi her iki hizmetin olumlu ve olumsuz yanlarından bahsedelim.

  • Normal web hosting firmalarının sunduğu hizmette en fazla 1 domain barındırabilirsiniz. Reseller hosting ise bu konuda birden fazla domain barındırma imkânı sunar.
  • Reseller hosting paketine sahip olarak kendi küçük işletmenizi kurabilir web site sahiplerine barındırma hizmeti verebilirsiniz. Standart web hosting hizmeti ise sadece söz konusu web site sahibine verilebilir.
  • Reseller hosting hizmeti ile barındırdığınız web siteniz aynı hostingte barındırılan diğer web sitelerinin yoğun kaynak kullanımı yüzünden yavaşlayabilir.
  • Reseller hostinghizmetini satın aldığınız yönetici kaynak kullanımınız ve yetkileriniz konusunda ani değişiklikler yapabilir.
  • Standartweb hostinghizmetine göre reseller hosting hizmeti daha uygundur.

Hosting edinmek isteyen kullanıcılar, sunulan hizmetlerin artı ve eksi yönlerini iyi araştırmalı ve ihtiyacına yönelik olan çözümü tercih etmelidir. Bu sayede edinilen hostingten çok daha fazla verim alınması sağlanabilmektedir.

Reseller Hosting Nedir Reseller Hosting Ile Normal Web Hosting Arasindaki Fark Nedir Reseller Hosting Nedir? Reseller Hosting Ile Normal Web Hosting Arasındaki Fark Nedir?
Reseller Hosting Nedir? Reseller Hosting Ile Normal Web Hosting Arasındaki Fark Nedir?

Related Posts