Kaliteli Hosting Almak İçin İpuçları Nelerdir?

yazan kişi NestaCloud

Kaliteli Hosting Almak İçin İpuçları Nelerdir? Kaliteli hosting hizmeti her web sitesinin iyi bir performans verebilmesi için alması gereken bir hizmettir. İnternet siteleri aldıkları bu hizmet sayesinde çok daha verimli ve kullanıcı dostu-u bir site kimliğine bürünme şansı elde ederler. Bu hizmetin alınması için dikkat edilmesi gereken bazı ipuçları bulunmaktadır.

Profesyonel Ekip Desteği

Tam yönetimli çözümler, hem sizin hem de birlikte çalışmakta olduğunuz geliştiricinin süre ve emek tasarrufunda bulunabilmesini sağlayan planlardır. Her zaman sunucu yönetimiyle ilgilenmektense gerçek işinize odaklanmayı tercih edersiniz. Bu sebepten ötürü kendi uzman ekibine sahip olan hosting firmaları ile iş yapmanız gerekmektedir.

Ölçeklenebilirlik

Tercih edeceğiniz hosting firmasının yapması gereken en önemli unsurlardan birisi, dosyalarınızı, verilerinizi, yaptığınız değişiklikleri ve içeriklerinizi anlık olarak kaydedebilmenizi sağlamasıdır. Bir içerik dağıtım ağı yani CDN kullandığınız zaman statik olan içerikleriniz ve verileriniz yerel bir şekilde dünyanın dört bir yanındaki sunuculara kaydediliyor. Bu sayede de anlık olarak kaydedilmesi ve kaybolmaması sağlanıyor.

Hizmet ve Destek, İlgi ve Alaka

Web sitenizin aktif ve sorunsuz şekilde çalışmaya devam edebilmesi için 7/24 destek sunabilen bir kaliteli hosting hizmeti seçmeniz çok önemlidir. Hem telefon, hem de chat yani canlı destek hizmeti veren bir sağlayıcı seçmeniz gerekmektedir. Bu şekilde istediğiniz zaman firma ile iletişim sağlayarak herhangi bir sorun yaşadığınızda hızlı bir şekilde sorununuza çözüm bulabilirsiniz.

Güvenlik

Şunu bilmeniz gerekir ki güvenli olan web siteleri çok daha hızlıdır. Birlikte çalışmaya karar vereceğiniz hosting sağlayıcı firmanın güvenliğe sadece önem vermekle kalmayarak, müşterilerinin web güvenliğini işinin temeli olarak gördüğüne emin olun. Güvenli bir hosting firması sizi veri kayıplarından, korsan yazılımlardan ve kötü niyetli şahıslardan korur.

Hız

Çoğu insan yavaş yüklenen web sitelerini ve beklemeyi sevmez. Bu yüzden siteyi terk etmeyi tercih ederler. Hızın önemine özen gösteren bir hosting sağlayıcı firma seçmeniz sizin işletmenizi fazlasıyla olumlu etkiler.

Günlük Yedekleme

Herhangi bir aksiliğin olması ya da bir şeyin yanlış gitmesi gibi durumlarda web sitenizi hızlı bir şekilde toparlayarak, faaliyete geçirebilmeniz için günlük yapılan yedeklemeler fazlasıyla önem arz etmektedir. Bazı hosting sağlayıcıları günlük yerine haftalık yedeklemeleri tercih etmektedir. Haftalık yedekleme yapan firmalar yerine günlük yedekleme yapan firmalar kesinlikle tercihiniz olmalıdır. Bu sayede web siteniz size herhangi bir ek iş çıkartmaz ya da başınızı ağrıtmaz.

Kaliteli Hosting Almak Icin Ipuclari Nelerdir Kaliteli Hosting Almak İçin İpuçları Nelerdir?
Kaliteli Hosting Almak İçin İpuçları Nelerdir?

Related Posts